Heel bijzonder 'plan B' voor competitieformat ligt op tafel

Heel bijzonder 'plan B' voor competitieformat ligt op tafel
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het laatste woord over het vernieuwde competitieformat is zeker nog niet gezegd. Ook deze week waren er opnieuw heel wat debatten daarover. En er liggen verschillende plannen op tafel, zo blijkt ondertussen.

De profclubs hebben zowel volgens Het Laatste Nieuws als Het Nieuwsblad deze week nog eens samengezeten. Alle clubs hebben daar gepraat over verschillende mogelijkheden voor een nieuw competitieformat.

De favoriet is en blijft een format met zestien ploegen, al zou er wel een afschaffing van de halvering van de punten in de play-offs op tafel liggen. Daarmee zou de competitie er ook dit seizoen helemaal anders hebben uitgezien.

© photonews

Ook de play-offs verkleinen naar play-offs met vier clubs om op die manier het aantal matchen van 40 naar 36 te brengen lijkt opnieuw op tafel te liggen. Het voorstel van de grote clubs om met veertien ploegen te gaan spelen lijkt dan weer van de baan.

Of naar competitie met achttien ploegen?

Maar er is ook een bijzonder plan B dat op tafel ligt. Dat zou er eentje zijn ... zonder play-offs. Zo zouden we na een dikke vijftien seizoenen niet langer met play-offs gaan werken, maar opnieuw met enkel een reguliere competitie.

Dan zouden er opnieuw achttien ploegen mogen spelen in de Jupiler Pro League. Het lobbywerk zal de komende weken ongetwijfeld verder worden gezet. Voor eind juni zou er een beslissing moeten genomen worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties